Sutra polaganje kamena temeljca za novo postrojenje slovenačkog diva

0

Sutra će u Mahovljanima kod Laktaša biti položen kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” koju je 2007. osnovala “Iskra” Slovenija

Veliko je zadovoljstvo kada međunarodne kompanije, kao što je “Iskra”, pokažu interes za širenje svojih privrednih aktivnosti u gradu Laktaši, naročito kada se ta investicija i realizuje, rekao je Srni gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Povodom sutrašnje svečanosti u Mahovljanoma kod Laktaša, kada će biti položen kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije “Iskra Tela L” Laktaši, Bojić je naglasio da su prihodi koje ostvaruje privreda ovog grada po glavi stanovnika najviši u Republici Srpskoj.

“Investicija kao što je ova doprinijeće dodatnom povećanju prihoda, kao i poboljšanju kvaliteta života građana Laktaša, ali i drugih koji svoje zaposlenje pronađu u novim pogonima ove kompanije”, naglasio je Bojić.

“Iskra” Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u proizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme.

“Iskra Tela L” je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme “Iskra” Slovenija i od tada posluje na teritoriji grada Laktaši.

Trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondenzatora, te brizganjem termoplasta i duroplasta.

Još 400 radnika

“Iskra Tela L” trenutno broji 100 zaposlenih i plan je da do kraja 2023. godine u svom vlastitom proizvodnom objektu u Mahovljanima prošire proizvodnju, te da ukupno imaju 500 zaposlenih radnika.

Ranije je pominjano da je vrijednost investicije u Laktašima procjenjena na 15 miliona eura.

Regionalni gigant otvara mega pogon u BiH