Studenti Studija turizma razvijaju ideje za unapređenje turističke ponude BiH

0

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u četvrtak 14.06.2018. godine u periodu od 10:00 do 14:00h održat će se Takmičenje u biznis planiranju, prve generacije studenata Studija turizma.

Studenti biznis planove kreiraju pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić u sklopu predmeta “Menadžment u turizmu“, s ciljem stjecanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta.

Na takmičenju studenti će imati priliku predstaviti svoje biznis ideje  na kojima su radili proteklih par mjeseci, te prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude Bosne i Hercegovine.

„Studij turizma pokrenut je ove godine, kao rezultat prepoznavaja turizma kao značajne privredne grane u Bosni I Hercegovini, a u cilju usklađivanja obrazovnog sistema sa tržištem rada.Već prva generacija studenata pokazala je iznimnu zainteresiranost za praktično djelovanje, te u saradnji s nastavnim osobljem aktivno rade na primjeni teorijeskih znanja u praksi, što će dodatno doprinijeti profiliranju sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti“, ističe voditeljica Studija turizma, doc.dr. Irma Dedić.

„Obzirom da je manifestacija takmičarskog karaktera, studente će ocjenjivati eminentni stručnjaci iz različitih oblasti, koji će svojim kritikama i preporukama studentima pomoći u daljem razvoju njihovih biznis projekata. Komisiju za ocjenjivanje čine: Ivan Dodig (turizmolog, turistički novinar i bloger); Josipa Terzić Rezić (Agencija Apriori); Adi Đukić (Agencija Web Studio); Edin Džiho (Contact Travel d.o.o. Mostar); Dženan Sarić (Fondacija Mozaik); te Avdo Halilović (Fondacija Mozaik)“, dodaje se u saopćenju.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da svojim prisustvom podržite manifestaciju čiji je naglasak stavljen na razvoj preduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

Sve aktivnosti studenata novoosnovanog studija, kao i sve dodatne aktivnosti promocije Bosne i Hercegovine, možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu:

https://www.facebook.com/studij.turizma/

https://www.instagram.com/studij_turizma/