Šta se gradi na Trebeviću prekoputa Sunnylanda

0

Jedna od najuspješnijih bh. softverskih kompanija gradi svoje novo sjedište na Trebeviću, desetak minuta vožnje od grada.

Kompanija Symphony je odlučila svoje prostorije izmjestiti iz grada u novo sjedište na 800 metara nadmorske visine.

Ekipa BiznisInfa se tokom vikenda uvjerila da su radovi iznad Sarajeva u toku i da se trenutno priprema gradilište za izgradnju objekta, koji se nalazi odmah prekoputa zabavnog parka Sunnyland.

Iz ove kompanije su ranije kazali da su odlučili da odsele na novu lokaciju. Radovi bi, prema našim saznanjima, trebali biti okončani do narednog ljeta.

Novo mjesto pružit će ljudima znatno poboljšano radno okruženje, kao i prostor za daljnje širenje.

Zaposlenici Symphonyja i drugi koji budu radili u ovoj zgradi moći će više vremena provoditi u prirodi i živjeti zdravijim životom, a istovremeno će moći uživati ​​u svim sadržajima koji u gradu nisu pri ruci.

Rukovodstvo kompanije željelo je pružiti uposlenicima zdravo radno okruženje u kojem će moći ići u teretanu ili odspavati dok su na poslu, prošetati šumom dok imaju sastanke ili provesti vrijeme u prirodi.

Novi koncept u BiH

U novom kompleksu će uposlenici imati na raspolaganju različite prostorije za rad, dnevni boravak, kuhinju, kino, teretanu, zatvoreni bazen, amfiteatar, kao i prostorije za opuštanje i druženje.

Riječ je, dakle, o jednom novom konceptu za bh. prilike.

BiznisInfo podsjeća da su se na Trebeviću do sada gradili uglavnom ugostiteljski i zabavni objekti i sadržaji, te da je ovo prvi put da jedna velika kompanija izmješta svoje sjedište na ovu planinu, odnosno da se gradi ova vrsta poslovnog objekta.

“Symphony Group” d.o.o. za informatiku, tehnologiju, usluge i trgovinu Sarajevo, jedna je od vodećih bh. IT kompanija. Vlasnici kompanije su Haris Memić i Muamer Ćišija.