Šta da kažete sebi kad dođu teška vremena

0

Svi s vremena na vrijeme prolazimo kroz teška vremena a kako biste se sa njima izborili jako je važno i ono što ćete sami sebi reći. Evo nekoliko savjeta koje je na svom blogu podijelio bloger i savjetnik za preduzetništvo Tim Denning.

Proći će

Nijedan događaj u vašem životu ne traje vječno. Danas je možda jako težak dan, ali on neće trajati zauvijek. Nekad nas vlastite misli opsjedaju govoreći nam da je to stanje koje se dešava samo nama i koje se ne može promijeniti.

Ove negativne misli govore našem mozgu da se stvari neće promijeniti a što ih više ponavljamo više ćemo vjerovati u njih.

Zato recite sebi da će problemi proći. Za dan, za mjesec, za godinu… preći ćete u sljedeći dio svog života.

Biću jači kada se izborim sa ovim

Ako svoje probleme i teške trenutke pretvorite u vježbu jačanja svoje snage, oni će dobiti sasvim novo značenje.

Posmatrajte tešku situaciju kao vježbu u teretani: sva ona silna ponavljanja bole ali što ih više radite, postajete jači i žilaviji.

Zamijenite svoje teške trenutke za mentalnu snagu, jer bez njih ne biste bili u stanju da se borite sa nemogućim situacijama.

Nastavite naprijed malim koracima

Problemi su ponekad kao živi pijesak i čini vam se da se iz njih ne možete izvući. No ne možete si priuštiti da stojite, jer ako se ne budete kretali naprijed, pijesak će vas progutati. Zato je u teškim vremenima najvažnije ići naprijed, bez obzira koliko vam se činilo da su koraci koje pravite mali.

Možda će se oni za početak činiti beznačajnim, ali će postajati veći i veći.

Potrebna vam je samo jedna osoba

Kada vam je teško, potrebno je da neko u vas vjeruje. Iz mog iskustva, treba vam samo jedna osoba. Neko ko vjeruje u vašu ideju, neko ko vas voli, neko ko je prošao isto što i vi. Taj neko postoji i samo ga trebate pronaći.

No šta god sebi rekli, vjerujte da postoji put za izlaz iz teških vremena.