Srušen još jedan objekat na trasi Prve transverzale

0

Na građevinskoj cjelini prvog dijela Prve transverzale u četvrtak je srušen još jedan objekat u privatnom vlasništvu, koji se nalazi neposredno uz objekt “kasarna”, i to na dionici u ulici Halida Kajtaza od broja 26 do broja 32.

Kako je navedeno, od raskrsnice Tešanjske sa ulicom Halida Kajtaza preostao je još jedan objekat koji će, nakon deložacije vlasnika, biti spreman za uklanjanje. Time će biti “očišćen” kompletna dionica od Američke ambasade do auto – praonice u ulici Braće Begić, što će omogućiti pokretanje radova i na ovom dijelu transverzale.

“Strateško opredjeljenje Vlade KS je kvalitetna saobraćajna infrastruktura, koja uključuje i otvaranje Kantona prema sjevernim i zapadnim izlazima iz grada. Sistemskim i koordinacijskim radom Vlade KS, općina i svih drugih institucija uključenih u realizaciju ovog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta, doprinijeli smo rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i rušenju objekata koji se nalaze na trasi. Istakao bih zalaganje premijera Marija Nenadića koji je dao veliki doprinos pokretanju izgradnje Prve transverzale na ovoj dionici”, rekao je ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Podsjetimo, krajem oktobra prošle godine počeli su radovi na izgradnji prvog dijela prve dionice Prve transverzale.

Radi se o dionici između raskrsnica ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom ulicom i sa Tešanjskom ulicom.