Srbijanski biznismen: Zaradim 100.000 eura mjesečno, a nisam naročito pametan

0

Bogati biznismen Branko Babić pokazao je po prvi put svoje bogato imanje u Srbiji, ali i privatno jezero koje posjeduje.

Branka Babića nazivaju kraljem obrva. Kako je odmah na početku istakao, najveća želja mu je bila da vozi “rols-rojs” i to je sebi i ostvario.

– Kupio sam automobil od osnivanja biznisa poslije šest ili sedam godina. Inače jako volim automobile. Uvijek sam vozio dobar auto i kad nisam imao lovu. Sve što sam imao davao sam za auto. Prvi put sam kupio rolsa prije šest godina i on mi je u Monaku – priča Babić koji je odlučio da se vrati u rodno selo Ratkovo.

– Ratkovo je inače jako poznato kao selo koje ima veliki broj pecaroša, a da pritom nemamo ni kanal, ni rijeku, ni baru, ništa… Prije nekih 35 godina jedan povratnik iz Njemačke je došao i kupio parče zemlje ovdje. Bilo je smetlište, a on je od toga napravio jezero – govori Babić i dodaje:

– Prije nekih četiri ili pet godina sam kupio ovo jezero. Taj povratnik iz Njemačke je to prodao jednom dečku, pa je taj dečko prodao meni. Tako sam se ja vratio ponovo na ovo jezero i tu sam svaki dan od kad sam završio kuću. Ne znam da li u Beograd odem dva ili tri puta godišnje. Između ostalog sam napravio i ribnjak – napominje “kralj obrva” kojem kuha kuhar iz Pariza.

Babićeva vila s jezerom

– Jelo nam sprema jedini sprski kuhar i učitelj čuvenog Alana Lukasa, za mene najboljeg kuhara na svijetu koji je radio u Parizu, Italiji, radio i u najboljem restoranu na svijetu. Čeka se na ulazak u taj restoran preko 2 godine – poručuje Babić.

Branko je između ostalog otkrio da je u biznis uložio 200 eura, a da danas zarađuje blizu 100.000 eura mjesečno.

Uložio sam u svoj biznis 200 eura, zarađujem od 60 do 100.000 eura mjesečno. Nemam nikakvo predznanje, nisam naročito pametan, znači može svako – zaključio je Babić u emisiji “Biznis Priče”.

Izvor: Kurir.rs/Blic/Biznis priče