Sparkasse Bank nudi set besplatnih usluga za nezaposlene

0

Sparkasse Bank je uvela START paket za klijente bez zaposlenja koji sadrži set proizvoda i usluga bez naknade za izdavanje i mjesečne članarine u prvih šest ili 12 mjeseci korištenja.

Proizvod je osmišljen u želji da se osobama koji trenutno nemaju zaposljenje i/ili su na početku profesionalne karijere, savremene finansijske usluge učine dostupnim i pristupačnim.

Usluge koje se klijentima stavljaju na raspolaganje bez naknade, podržane su najsavremenijim bankarskim tehnologijama, te im omogućavaju da efikasno upravljaju raspoloživim finansijama:

· Otvaranje i vođenje tekućeg računa;
· Dostavljanje elektronskog izvoda na e-mail;
· Maestro Debit kartica vezana za tekući račun za plaćanja na POS terminalima i podizanja gotovine na bankomatima, bez naknade za prvo izdavanje;
· Trajni nalog za automatski prijenos u redovnim vremenskim razmacima na drugi račun, optimalan za plaćanje režijskih računa.

Sa dodatnim, posebnim pogodnostima za učesnike u javnim programima zapošljavanja i samozapošljavanja, kao što je duži period besplatnog korištenja, banka želi stimulisati mlađu populaciju da se aktivira kroz ovakve projekte, ali im i olakšati start u poslovni život, saopćeno je iz Sparkasse Bank.