Spar preuzima najveći Konzum u Hrvatskoj

0

Poslovni prostor u riječkom Tower Centru u kojem se sve do januara ove godine nalazila najveća Konzumova trgovina u Hrvatskoj, uskoro će dobiti novog zakupca.

Prema neslužbenim informacijama, bit će to austrijski Spar, koji je navodno već sve dogovorio s vlasnicima prostora, firmom Coop trgovine i usluge iz Rijeke. Tportalov dobro upućen izvor tvrdi kako su u igri bile i Plodine, ali ih je Spar pretekao.

Od velikih trgovačkih lanaca, najveću ambiciju da poentira na krizi Agrokora, odnosno Konzuma, pokazuje upravo Spar. On je navodno u igri i za preuzimanje poslovnog prostora na ulazu u grad Krk, gdje još uvijek radi Konzumov supermarket. Riječ je o jednoj od jačih lokacija Konzuma koja mu donosi značajan promet i ljeti i zimi.

Spar je do kraja prošle godine proširio svoju mrežu prodavnica u Hrvatskoj na više od 100. Samo lani firma je investirala 50 miliona eura nove poslovnice.

Osim toga, Spar je u 2017. kupio lanac trgovina Billa u Hrvatskoj, i predstavlja jednu od najvećih prijetnji Agrokoru na hrvatskom tržištu.