Spar Hrvatska zapošljava penzionere na pola radnog vremena

0

Pozdravljajući odluku Vlade kojom je proširena mogućnost zapošljavanja penzionera uz zadržavanje postojeće penzije, Spar Hrvatska pokrenuo je program u kojem penzionerima nudi fleksibilno zapošljavanje na četiri sata, objavili su iz tog trgovačkog lanca.

“Uz zadržavanje postojeće penzijee, penzionerima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja”, istakao je predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl.

Penzionerima također nude, kako je rekao, i mogućnost izbora fleksibilnog radnog vremena.

“Zadovoljni smo odazivom penzionera koji pokazuju veliki interes, raspituju se kod naših voditelja trgovina, a realiziraju se i prva zapošljavanja“, kazao je Fenzl.

Iz Spara navode i da kontinuirano imaju potrebu za radnicima i zato pozdravljaju modele koji omogućavaju fleksibilnost i uvažavaju potrebe, kako penzionera tako i mladih zaposlenika.

Penziona reforma, koja je stupila na snagu početkom ove godine, penzionerima omogućuje da rade do pola radnog vremena a da uz to zadrže svoje penzije. Penzioneri mogu raditi na ugovor o radu, uplaćivat će im se doprinos za penzioni staž, koji će povećati njihove penzije.

Hina