Snižena cijena za prodaju Laste Čapljina

0

Stečajni upravnik preduzeća Lasta Čapljina raspisao je danas drugi javni poziv za prodaju imovine ovog preduzeća, piše BiznisInfo.

Time je postalo jasno da je prvi pokušaj prodaje bio neuspješan.

Prodaja se, prema prvom pozivu, trebala obaviti metodom usmenog javnog nadmetanja 29. novembra 2018. u 13 sati u prostorijama stečajnog dužnika. Rok za dostavu prijava bio je 28. novembar. Početna prodajna cijena bila je 11.476.300 KM.

Prema drugom, danas raspisanom pozivu, početna cijena je 9.181.040 maraka. Prijava se mogu slati do 21.12. a prodaja bi se trebala obaviti 22.12. u 12 sati.

Prodaju se nekretnine (objekti i zemljište), što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se oprema kompanije.

Podsjetimo, proizvodnja u Lasti stala je krajem 2016. godine, kada je tadašnji direktor Ivan Raguž radnicima rekao kako se ide na kolektivni godišnji odmor.

Obustava proizvodnje obznanjena je 26. januara 2017. godine kada su radnici upućeni kućama, a od tada vrata tvornice stoje zaključana, a proizvodni pogoni su ugašeni.

U tvornici je nedavno ponovo krenula proizvodnja slatkiša i neki proizvodi su već na policama prodavnica.