Smještaj u Sarajevu: Od šatora do predsjedničkog apartmana

0

Sezona je ljetnih odmora i putovanja, a uskoro počinje i Sarajevo film festival. Stoga se u glavnom gradu BiH očekuje velika posjeta turista iz svih krajeva svijeta.

Oni će imati na izboru veliki broj sarajevskih hotela u kojim će moći odsjesti, u skladu sa svojim željama i finansijskim mogućnostima.

Najbolji uvid u to kakav smještaj se nudi u Sarajevu pruža najpopularnija plaforma za traženje smještaja Booking, piše BiznisInfo.

Jedna od luksuzniji varijanti za odsjednje u Sarajevu je hotel Swissotel u sklopu Sarajevo City Centera u kojem se cijene sobe za noć za dvoje kreću od 372 KM, a najskuplji aprtman je 1.115 KM.

U luksuznije hotele spada i Evropa u Starom Gradu u kojoj se sobe za dvoje kreću od 346 KM.

Predsjednički apartman u Radon Plazi

Najluksuzniji i najskuplji apartman, barem prema onome što se može naći na Bookingu, nudi Radon Plaza. Standardne sobe u ovom hotelu su unutar prosjeka, kreću se od 239 KM za dvije osobe. No, hotel nudi predsjednički apartman sa velikim brojem sadržaja po cijeni od 2.543 KM.

U hotelu Courtyard by Marriott na Skenderiji soba za dvoje može se naći od 258 KM, naravno sve sa uključenim doručkom.

Najveći je broj dobrih i “pristojnih” hotela u kojima se soba za dvoje može naći u rasponu od 150 do 250 KM.

Jedna od jeftinijih vrijanti je Hotel Grand u Velešićima koji nudi noć za dvoje sa doručkom već od 86 KM.

Naravno, dosupan je i veliki broj privatnih apartmana, soba, hostela itd. po još nižim cijenama, tako da oni koji nisu izbirljivi mogu proći i ispod 100 KM.

Zanimljivo je da se putem Bookinga nudi i šator na jednoj livadi u Sarajevu po cijeni od 25 KM za dvije osobe. Kako se navodi, šaror ima dva madraca za spavanje, pogled i roštilj.

Autor: D. S.