Ski-centar na Blidinju radi punom parom

0

Iako zbog mjera koje su na snazi nedostaju brojni gosti iz susjedne Hrvatske, a posebice Dalmacije, Ski-centar na Blidinju radi punom parom. Brojni domaći gosti došli su uživati u zimskim radostima.

Početak zimske sezone na Blidinju obećava. Snijega ima dovoljno, sva staze su u funkciji, a skijalište je puno skijaša i onih koji će to tek postati.

Odlazeći na ski-lift, dječaci iz Metkovića, Jablanice i Posušja kazali su da naučiti skijati nije strašno – uz pomoć instruktora skijanja, za dan ili dva.

“Učitelja skijanja ovdje ima puno, imamo dosta posla i kod nas u principu za dva sata svatko mora skijati. Mi ga naučimo i osposobimo za dva sata da ide sam na lift i da radi zavoje“, kaže za FTV učitelj skijanja Željko Zovko, koji je godinama radio na skijalištima u Austriji.

Uživanje u zimskim sportovima na Blidinje privlači brojne goste iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

“Za sada gosti su uglavnom iz Bosne i Hercegovine, u Hrvatskoj su sada mjere takve da gosti ne mogu prelaziti granicu i vraćati se. Nadamo se da će se te mjere promijeniti i ukoliko se to desi i ukoliko ostane ovakvo stanje što se tiče prirodnih okolnosti, tada možemo očekivati dobru sezonu“, pojašnjava voditelj Ski-centra Blidinje Ivan Rezo.

Sezonu će, uz vremenske prilike, odrediti i pandemija. U ovom skijalištu se nadaju da će je uspjeti iznijeti do kraja. Udaljenost među skijašima na otvorenom je dovoljno velika, a boravak na svježem planinskom zraku je, kažu, iznimno važan za zdravlje.

Zovko otkriva kako je bio srčani bolesnik, ali su ga izliječili planina i skijanje. Prebolovao je, kaže, i zarazu koronavirusom: “Priroda je važna za zdravlje, ne morate skijati, dovoljno je doći i udisati svježi zrak”.

Na Blidinju ima i posjetitelja iz Neuma: “Ovo je važno ne samo za vrijeme pandemije nego uvijek – treba paziti druge onaj tko je zaražen, a onaj tko nije – puno je bolje da boravi na otvorenom nego u zatvorenom prostoru”.

Boraviti na otvorenom na Blidinju se može i bez skija. Djeca biraju sanjkanje, a odrasli i neke druge aktivnosti.

Djelatnik u Ski-centru Blidinje Dario Niličević navodi mogućnost unajmljivanja quadova i još mnogo drugih pogodnosti te poručuje: “Ponuda na ovom skijalištu je potpuna”.

U zimskoj čaroliji uživaju i oni kojima nije potreban adrenalinski doživljaj zimskih sportova. Dovoljno je uživanje u jedinstvenoj prirodi i pogledu na zaleđeno Blidinjsko jezero, javlja Federalna televizija.