Situacija se komplikuje: Letovi Air Montenegra iz Tuzle ipak nisu sigurni

0

Direktor Air Montenegra Marko Anžur je rekao da za sada još ne znaju hoće li letjeti dvije destinacije iz Turzle (Maastricht i Istanbul) ili ne.

Naime, kompanije u ovom momentu procjenjuje situaciju. Anžur kaže da u ovim relacijama baziranje aviona nema smisla, dok su ferry letovi skupi i uzimaju resurse.

Anžur kaže da razmatraju W-letove, no isto će se jako teško uklopiti u njihov trenutni raspored letova.

Anžur je za Zamaaero rekao da je ovdje još i negativan element loša meteo situacija u Tuzli, koja bi potom ugrozila tačnost prometa na drugim linijama. Ovo je i te kako bitan faktor.

U Podgorici  i Tivtu vrijeme zimi je blago i stoga kompanija ima redovne operacije, no kao što znamo u Tuzli nije tako, a aerodrom još nije poradio na infrastrukturalnim investicijama koje najavljuje godinama, te se dodatno kompliciraju i otkazuju operacije.

Anžur je rekao da su Švedska, Danska, Njemačka i Austrija odbile dati dozvole za letove i da se isti do daljnjega neće ostvariti. Na pitanje postoji li opcija da Air Montenegro otvori poslovnicu u Sloveniji ili Hrvatskoj te da leti iz Evropske unije do Tuzle bez problema i ograničenja, Anžur je odgovorio da za sada još ne razmišljaju o tome.

Ovo pokazuje da letovi Air Montenegra nisu baš toliko sigurni kako to iznosi Aerodrom Tuzla. Još uvijek se razmišlja i procjenjuje situacija.

Oni se možda i dese, ali to, za sada, nikako nije gotova stvar kako se pokušava prezentirati.

Podsjetimo, prošle sedmice smo objavili da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje ovom avio-operatoru za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske.