Širenje poslovne imperije: Poznato kakvu tvornicu Ćorluka gradi u Grudama

0

BiznisInfo.ba je u novembru najavio da kompanija Violeta otvara novi savremeni proizvodni pogon u Grudama, ali iz kompanije tada nisu htjeli otkriti o kakvom se pogonu radi.

Sada se otkrilo da je riječ o tvornici kartonske ambalaže, vrijedne 30 miliona eura, koja će biti na svjetskom nivou.

U oktobru je Violeta već provela oglas za prvih 15 radnika koji će raditi u toj tvornici, a u konačnici će ih sigurno biti i mnogo više.

Podsjetimo da je Violeta 2019. kupila tvornicu slatkiša Lasta Čapljina, čiji se proizvodi već nalazi na policama marketa širom BiH i regiona. Potom je Violeta lani preuzela i firmu u Austriji Schmid Maissau. Riječ je o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina. Dugi niz godina kako postoje na tržištu, prepoznati su kao specijalisti po izradi medenjaka na najvišoj razini.

– Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijet će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bi zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište – naveli su iz Laste.

Nova tvornica katronske ambalaže logičan je iskorak. Tu će, između ostalog, proizvoditi ambalaža za Lastu, ali i za druge kompanije, čime će se zaokruživati proizvodni proces.

Podsjetimo da je i Violeta sama po sebi regionalni lider u proizvodnji higijenskog papira, ali i sredstava za pranje i čišćenje.

Kada se sve zaokruži, jasno je da vlasnik ovih kompanija Petar Ćorluka pravi “svjetsku poslovnu priču” u Grudama i Čapljini. Ćorluka, osim toga, investira i u turizam i ugostiteljstvo u BiH i Hrvatskoj.

Vaša tvrtka i lokalna poznanstva + naša tehnologija i prijenos znanja = Zapp franšiza!