TAJNA POSJETA Saudijski princ stigao u Sarajevo

0

Saudijski princ u Sarajevu. Mladi princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud, član kraljevske porodice Saudijske Arabije, jučer je privatnim letom stigao u Sarajevo, ekskluzivno saznaje “Dnevni avaz”. Avion je na Sarajevski aerodrom sletio u poslijepodnevnim satima, a saudijski princ se nakon toga uputio u jedan sarajevski hotel.

Kraljevska porodica

Iako ga je ekipa Avaza dočekala na aerodromu, Saudijski princ u Sarajevu nije davao izjave niti su jučer do zaključenja ovog izdanja bili poznati razlog i plan njegove posjete.

Princ Salman spada u red kraljevske porodice, ali je poznat kao biznismen te se njegovo bogatstvo procjenjuje na skoro tri milijarde američkih dolara. Procjenjuje se da je jedan od najmlađih milijardera na svijetu sa svojih 36 godina. Salman je poznat u evropskim krugovima i kao ljubitelj umjetnosti i sporta.

Doktorirao je pravo na poznatoj Sorboni, a tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

Osnivač je „The Visionary Movers“ kluba, koji okuplja mlade svjetske lidere na jednoj platformi da bi razmjenjivali znanje, ideje, informacije, gradili mreže i stvarali kontakte i poticali međukulturološku razmjenu.

Poslovi s naftom

Učestvovao je u međunarodnom samitu o ljudskim pravima koji su sponzorirali UNESCO i UN. Veliki je sportista i strastveni ljubitelj konjskih utrka. Princ Salman dobitnik je više nagrada i medalja različitih zemalja i organizacija. Osnivač je privatne aviokompanije, ali posluje i s naftom te je uključen i u građevinsku industriju unutar Kraljevine Saudijske Arabije, ali u drugim zemljama širom svijeta.