Sarajevo dobija tržni centar na tri etaže

0

Sarajevo bi uskoro trebalo dobiti veliki tržni centar na tri etaže, odnosno na 30 hiljada kvadratnih metara.

BiznisInfo je nedavno objavio da je kompanija “Belamionix” iz Brčkog kupila zemljište nekadašnje firme “GP Bosna” u Novom Gradu, a tada još nije bilo poznato šta će se tačno graditi.  

Foto: BiznisInfo

Direktor “Belamionixa” Sejfudin Suljić rekao je za Stav da na toj parceli planiraju izgraditi veliki tržni centar na tri etaže, benzinsku pumpu, manji hotel i skladišnu halu.

Tržni centar trebao bi imati približno 30.000 kvadratnih metara. Firma iz Brčkog planira uložiti 21 milion maraka u ovaj poslovni poduhvat, a u ovaj iznos uključena je i cijena zemljišta.

“Belamionix” se bavi trgovinom na veliko i na malo robom široke potrošnje i naftnih derivata, ima 68 poslovnih jedinica širom Bosne i Hercegovine, od toga je dvadeset velikih tržnih centara, četrnaest benzinskih pumpi, a ostalo su male prodavnice.

Jedan od objekata Belamionix

Suljić ističe da bi objekt u Sarajevu trebao biti otvoren 2021. godine.

Odlična lokacija

Kako je BiznisInfo pisao, lokacija na kojoj su kupili zemljište veoma je atraktivna, pogotovo s obzirom na razvoj saobraćajne infrastrukture. Parcela se nalazi odmah uz kružni tok koji spaja ulicu Safeta Zajke sa pristupnom cestom za autoput na Koridoru 5C.

Belamionix došao do atraktivne pacele

Parcela se nalazi uz samu trasu planiranog gradskog autuputa (brze ceste). Ovaj pravac će dodatno dobiti na prometu nakon što bude završena IX transverzala koja će saobraćaj dodatno preusmjeriti preko ulice Safeta Zajke.

POČETNA STRANICA