Sarajevo: Dobavljači i proizvođači trolejbusa i minibusa da predstave svoje proizvode

0

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u okviru projekta modernizacije trolejbuskog i minibus saobraćaja vrijednog 15 miliona eura nabavlja nova vozila i poziva sve zainteresovane dobavljače i proizvođače da održe prezentaciju svojih proizvoda.

Kanton Sarajevo podnio je zahtjev za kreditno zaduženje u Evropskoj banci za obnovu i razvoj za provođenje projekta Modernizacija javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Projekat koji podrazumijeva obnovu trolejbuskog i minibus voznog parka ima za cilj da poveća kvalitet javnog prevoza čime bi se putnici i turisti motivisali da više koriste javni prevoz a manje osobne automobile.

Vrijednost projekta procijenjena je na 15 miliona eura a u okviru njega biće nabavljeni novi trolejbusi i novi minibusi.

Kanrton Sarajevo pozvao je zato sve zainteresovane dobavljače i proizvođače trolejbusa i minibusa da učestvuju u projektu Modernizacija javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo i održe javne prezentacije svojih proizvoda.

Poziv je otvoren za firme iz bilo koje zemlje a svaki od zainteresovanih ponuđača imaće priliku da svoje proizvode predstavi u periodu od 27. do 31. maja 2019. godine.

Kako navode u Ministarstvu, zainteresovani svoje prezentacije mogu zakazati do 24. maja 2019. godine po mogućnosti u pisanoj formi i to na sljedeću adresu: Ministarstvo saobraćaja KS, ulica Reisa Džemaludina Čauševića 1, 71 000 Sarajevo, BiH, ili na e-mailove: muamer.kukan@ms.ks.gov.ba ili ms@ms.ks.gov.ba.

Kompletan poziv pogledajte OVDJE.