Sarajevo će narednih mjeseci biti povezano s rekordnim brojem destinacija

0

Sljedećih nekoliko mjeseci brojne aviokompanije nastavit će promet sa sarajevskog aerodroma, a mnoge će uvesti nova odredišta, povezujući Sarajevo s rekordnim brojem odredišta.

Ako se najavljeni planovi realizuju, Sarajevo bi ovog ljeta moglo biti povezano s rekordnim brojem destinacija. To je veliki preokret u odnosu na prethodne mjesece kad je, zbog pandemije, broj linija drastično smanjen.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

U aprilu će se obnoviti tri rute (dvije Eurowingsa do Kelna i Štutgarta i jedna Swiss Air Linesa do Ciriha).

U mjesecu maju pokrenut će se jedanaest novih linija, od toga devet Wizz Aira, jedna Lufthanse do Frankfurta i jedna AnadoluJet do Antalije.

Tabela: flyingbosnian blogspot

U junu se pokreću tri nove rute  – dvije kompanije FlyBosnia do Bodruma i Hurgade, a jedna AnadoluJeta do Bodruma, dok se nastavljaju tri prekinute rute, sve tri Norwegian Aira do Kopenhagena, Osla i Stokholma.

Očekuje se da će FlyBosnia najaviti svoj ljetni red letenja 7. maja 2021. s novim letovima za Bahrein, Jordan, Oman, Saudijsku Arabiju i Katar.

Sa dodatkom letova kompanije FlyBosnia sarajevska zračna luka bit će povezana s rekordnom 31 destinacijom u 19 zemalja, prema podacima flyingbosnian.blogspot.

J. Polimac