Sanela Jenkins prodala imanje u Malibuu za 87 miliona dolara suosnivaču WhatsAppa

0

Sanela Diana Jenkins, bosanskohercegovačka poduzetnica i filantrop, prodala je svoju vilu u Malibuu, u Kaliforniji, za 87 miliona dolara, objavio je Wall Street Journal.

Kupac nekretnine je Jan Koum, suosnivač WhatsAppa.

“Jenkins je osnivačica kompanije za zdrava pića Neuro Drinks, a bila je udata za britanskog bankara Rogera Jenkinsa. Njen dom se pojavio na tržištu u maju prošle godine za 125 miliona dolara”, prenosi Wall Street Journal.

Plac se nalazi se u mjestu Paradise Cove, a njegovi prethodni vlasnici bili su Barry Diller i pokojni kantri pjevač Kenny Rogers.

Smješteno na vrhu litice, imanje ima vlastitu uspinjaču koja vodi do okeana. Rogers je platio kaznu od dva miliona dolara zbog njenog postavljanja.

Na gotovo tri hektara uključuje jednospratnu vilu s pet spavaćih soba s podovima od riblje kosti i prozorima od poda do stropa koji se otvaraju prema vrtovima, prenio je portal Klix.

Također ima plesni studio i studio za snimanje. Kompleks uključuje i pansion s tri spavaće sobe, bazen, vodopad, ribnjak, sportsko igralište i stražarnica.

Uspinjača vodi do obale okeana gdje se također nalazi kućica sa barom, ugrađenim roštiljem i kaminom.