RTS plaća radnicima po 85 eura da se vakcinišu

0

Zaposleni na RTS-u koji su se do 15. avgusta vakcinisali sa obje doze protiv kovida 19 dobili su po 10.000 dinara (oko 85 eura) kao nagradu za doprinos u sprečavanju širenja pandemije.

Ista suma čeka sve zaposlene koji to urade do 25. septembra, kažu u javnom medijskom servisu Srbije.

– Tako je RTS postao praktično prvo javno preduzeće u Srbiji koje novčano stimuliše vakcinaciju – prenosi “Blic”.

Novac su već primili vakcinisani koji su do 15. avgusta dostavili potvrdu da su primili obje doze vakcine.

Iz Službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS-a kažu da je ova mjera u skladu sa Kolektivnim ugovorom i sprovedena u dogovoru sa sindikatima.

– Do sada je vakcinisano oko 65 posto stalno zaposlenih radnika Javnog medijskog servisa Srbije. Od početka pandemije 457 naših radnika je inficirano, a imali smo i smrtni slučaj usljed posljedice od oboljenja korona virusom. To je tokom prošle i ove godine smanjilo produktivnost rada /poslovanja/ za dvije trećine – ističu iz ove službe.

Iz RTS-a naglašavaju da pospješivanjem vakcinacije, kao jedine sigurne i dostupne zaštite, u ovoj medijskoj kući obezbjeđuju uslove za normalizaciju proizvodnog procesa.

– Novac je isplaćen isključivo iz dijela budžeta koji se odnosi na komercijalno poslovanje, odnosno, nije izdvojen iz prihodovanja od takse koju plaćaju građani Srbije – naglašavaju iz RTS-a.