Robot u petak otvara novoizgrađeni objekat

0

Nakon tri uspješna otvorenja u Bugojnu, Kozarskoj Dubici i Zvorniku, kompanija Robot nastavlja sa širenjem svojih prodajnih kapaciteta.

U Istočnom Sarajevu, tačnije u Lukavici će u petak 26. augusta biti otvoren novi, savremeno opremljeni Robot hipermarket prehrane i tehnike. Otvaranjem novog Robot hipermarketa će se otvoriti i nova radna mjesta.

Robot svake godine otvara nove poslovnice, a samim tim i nova radna mjesta te na taj način utiče na smanjenje nezaposlenosti u BiH.

Novi Robot u Lukavici (Foto: BiznisInfo)

U novom Robotu u Lukavici moći će se pronaći širok asortiman prehrane, neprehrane i tehnike, a u sklopu nove poslovnice bit će velika igraona, cvjećara, apoteka, te restoran i kafe pizzerija.

Novi hipermarket Robot nalaziti će se na površini oko 4000 m2 i jednoj etaži. Kompanija Robot će zaposliti preko 60 radnika za potrebe održavanja nove poslovnice.

Kompanija Robot će u narednom periodu i dalje raditi na proširenju prodajnih kapaciteta širom BiH.

Nakon otvorenja Robota u Bugojnu, Kozarskoj Dubici, Zvorniku te u Lukavici, najavljuju otvorenje u još deset bh. gradova. U 2022/23. godini planiraju zaposliti preko 1.000 novih radnika.