Robot prodaje kompleks tvornice ‘Bira’

0

Kompanija Robot General Trading prodaje kompleks ukupne površine 63.714 m2 u užem dijelu Bihaća, na adresi Jablanska bb.

Iako se u oglasu na navodi, iz opisa i sa fotografija koje su objavljene može se prepoznati da je zapravo riječ prostoru fabrike Bira.

Bira je stara više od 30 godina i nekada je bila veoma perspektivna kompanija za proizvodnju rashladnih uređaja, koja je djelovala u sastavu renomiranog proizvođača Gorenje. Godine 2004. pripojena je bh. grupaciji Robot.

Bira je posljednjih godina gomilala višemilionske gubitke i doživjela potpuni krah. 

Kako se navodi u oglasu, kompleks se sastoji od funskcionalnih skladištno proizvodno – poslovnih prostora ukupne površine 22.811 m2, u sklopu kojih se nalazi poslovna zgrada površine 3.357m2 sa kancelarijskim prostorijama i drugim pratećim prostorijama od 13m2 do 60m2.

Vanjska infrastruktura je kompletno izgrađena, novim saobraćajnicama, drumskom i željezničkom infrastrukturom u krugu kompleksa, vanjskom rasvijetom,kanalizacionom i strujnom mrežom spojenom sa gradskom infrastrukturom, kao i sigurnosnim sistemima.

Na osnovu onoga čime raspolažemo otvoreni smo za sve ponude potencijalnih investitora i kupaca, koji će prepoznati pozitivan rezultat i uspjeh svog investiranja kao i poslovanja. Samim time i doprinjeti jačanju društvene zajednice kao i samog makroekonomskog sistema u regionu. Budući vlasnici mogu bez ikakvih poteškoća u planiranom vremenskom periodu započeti svoj posao, navodi se u oglasu.