Renault Clio ima potpuno novo lice

0

Nakon četiri godine na tržištu, Renault Clio je doživio prvi veći redizajn. Novine na spoljašnjosti su promijenjena prednja maska, uži farovi i zanimljiva dnevna svjetla koja se sa svake strane spuštaju do dna prednje maske.

Ovi detalji stislki podsjećaju na polovinu amblema brenda Renault. Na fotografijama je prikazana verzija Esprit Alpine, odnosno model sa vrhunskom opremom koje zamjenjuje RS Line.

Unutrašnjost je uglavnom ista kao i ranije, ali kožna sjedišta su prošlost. Umjesto kožom, sjedišta su prekrivena materijalom od organskih i poliester vlakana, zvanim TEP.

Digitalna instrument tabla dolazi u veličinama od 7 i 10 inča, dok je centralno postavljeni ekran osjetljiv na dodir dostupan u konfiguracijama od 7 ili 9,3 inča.

Podržane su bežične Android Auto i Apple CarPlay funkcije, zajedno sa ugrađenom navigacijom, kamerom od 360 stepeni i brojnim sistemima aktivne bezbjednosti.

Motori su ostali isti, od 1.0-litarskog trocilindarskog benzinca sa 65 KS, preko benzinskog motora opremljenog turbo punjačem sa 90 KS, pa sve do agregata sa plinskom instalacijom, hibrida sa 145 KS i 1.5 dizelaša sa 100 “konja”.

Više detalja o datumu početka prodaje i cijeni biće saopšteno naknadno, prenosi b92.