Regionalni div Knjaz Miloš ima novog vlasnika, posluje i u BiH

0

Najavljene nove investicije u kompaniju s ciljem da se nastavi rast

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo udio (46,43 posto) u Knjaz Milošu, postavši time jedini vlasnik.

Vrijednost transakcije je gotovo 90 miliona eura.

Grupa Mattoni 1873 posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi, Waldquelle i drugi.

U Češkoj, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, Mattoni 1873 je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića. U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ova evropska grupa prodala je gotovo dvije milijarde boca.

– Uz snagu Mattoni grupe, sa punim povjerenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo Knjaz Miloš – rekao je Marko Stanković, generalni direktor Knjaz Miloša.

Alesandro Paskvale, vlasnik i predsjednik grupe Mattoni 1873 dodao je:

– Daljim ulaganjem u Knjaz Miloš, želimo da gradimo njegovu održivu budućnost, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude.

B92/eKapija