“Zlatni BAM” za Raiffeisen banku

0

Raiffeisen banka dobitnik je nagrade „Zlatni BAM“ za najveći dionički kapital u 2015. godini. Nagradu je banci dodijelio renomirani poslovno-finansijski magazin „Banke & Biznis u BiH”.

„Ponosni smo jer i u ovoj godini nastavljamo nizati uspjehe, te smo počastvovani i zadovoljni što smo dobitnik ove respektabilne nagrade. U proteklom razdoblju nastojali smo biti predani našim klijentima nastojeći da im ponudimo visokokvalitetne proizvode i usluge koji će zadovoljiti njihove specifične finansijske potrebe. Ovo priznanje, u poslu punom izazova, predstavlja dodatnu potvrdu naših težnji da budemo izvrsni. Stoga bih želio izraziti zahvalnost našim klijentima za njihovu lojalnost, ali i našim zaposlenicima za njihovu posvećenost“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Mi u Raiffeisen banci dugoročno nastojimo biti preferirani partner našim klijentima, doprinoseći odgovornom i održivom razvoju zajednice u kojoj djelujemo. Ova nagrada, koja odražava snagu našeg poslovnog modela, nas dodatno motiviše da uz praćenje razvojnih trendova dostignemo spomenuti cilj“.

Magazin Banke i Biznis u BiH ove godine po 14. put dodjeljuje prestižnu nagradu „Zlatni BAM“ najuspješnijim bankama u prethodnoj, 2015. godini. Priznanje se dodjeljuje u sedam kategorija, a Banke su rangirane i u dodatne četiri kategorije. Raiffeisen banka je višestruki dobitnik priznanja „Zlatni BAM“ još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje.