Radnici firme “Euro-Asfalt” uklonili materijal, obustavljena gradnja Prve transverzale

0

Radnici firme „Euro-Asfalt“ danas su s gradilišta Prve transverzale odnijeli vrijedan građevinski materijal jer su radovi na ovom lokalitetu, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa na trasi od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, totalno obustavljeni prije deset dana.

Kako prenosi Avaz, radovi na planiranih 120 metara su odavno završeni, a uklonjeni materijal, dok se ne steknu uvjeti  za nastavka radova, čuvat će se u skladištu preduzeća u Rajlovcu. Za ponovno pokretanje gradilišta kompaniji „Euro-Asfalt“ bit će potrebno samo dva dana da pošalju mašine i organiziraju radnu snagu.

Inače, do privremenog mirovanja u radovima moralo je doći jer investitor, dok se ne riješi spor s vlasnikom kuće koja se nalazi na trasi predviđenoj za gradnju, nije mogao osigurati i pribaviti građevinsku dozvolu od Općine Centar za dio gdje se nalazio bivši GRAS-ov depo da bi se na tu lokaciju mogli prebaciti mašine i radnici da urade ono što je predviđeno za taj dio Prve transverzale.

Danas su stručnjaci obišli lokaciju u Velešićima, gdje bi se trebao graditi most koji će povezati ovo naselje s ulicom Braće Begić. Označena su mjesta gdje bi se trebali postaviti noseći šipovi, a investitor će zatražiti odobrenje za gradnju od Općine Centar.