Radnici bh. kompanije dobili bonus veći od 3.700 KM

0

Unatoč “lockdownu” i nepredvidljivosti krize izazvane pandemijom koronavirusa, finansijska godina 2019/2020. za JYSK BiH bila je uspješna a ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od zaposlenika bonus u iznosu preko 3.700 KM.

Da je finansijska godina 2019/2020. za kompaniju JYSK bila uspješna svakako mogu potvrditi njegovi zaposlenici u trgovinama širom BiH, kojima je na godišnjem nivou u prosjeku isplaćen bonus veći za 5% u odnosu na godinu ranije, bez obzira na to što su prodavnice bile zatvorene u jednom trenutku uslijed pandemije koronavirusa.

To je ujedno i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u BiH na što je posebno ponosna country managerica Vesna Kukić Lončarić.

“Naravno da sam ponosna! Naši djelatnici imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno visini postignutog prometa, te sam bonus nema limita. Dakle, ovakav bonus je isplaćen zato što je prošla finansijska godina bila sjajna godina za nas“, kazala je Lončarić.

Jednostavan sistem

Sistem bonusa u JYSK-u funkciniše na način da zaposlenici u svakoj pojedinoj trgovini imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu s rastom prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoji i razlika u isplaćenom bonusu između samih trgovina.

Najviši bonusi isplaćeni djelatnicima trgovina u Zenici, Tuzli i Stupu-Sarajevo

Bonus na promet isplaćuje se na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mjesto, jer cijela trgovina funkcioniše kao tim i bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom omjeru.

Obzirom da se nagrađuje ostvareni rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od djelatnika bonus u iznosu preko 3.700 KM.

Posebno je zanimljiva činjenica da je finansijska godina 2019/2020. posebna i po tome što su sve JYSK trgovine ovog proljeća bile zatvorene, te da se unatoč nezahvalnoj situaciji uspio ostvariti vrhunski rezultat.