Putin se zbog bolesti povlači iz politike?

0

Valerij Solovej, profesor na moskovskom državnom Institutu vanjskih poslova u jednom intervjuu za “Moskovsky Komsomolets”, koji je vrlo brzo po objavljivanju obrisan, izjavio je da se ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro povlači zbog bolesti.

Ovu vijest vrlo brzo prenijeli su svi mediji, koji su i pored uklanjanja uspjeli doći do izjava profesora Soloveja, koji je rekao da će Putin zbog bolesti “izbjegavati publicitet ili će se tek rijetko pojavljivati u medijima tokom nekoliko mjeseci naredne godine”.

Ipak profesor Solovej dodao je da je ova informacija nije potpuno povjerljiva, ali da je svakako treba uzeti u razmatranje, budući da bi ona mogla unijeti mnogo nervoze u rusku politiku, prenosi britanski The Sun.

“Nemojte da govorim ništa više, već sam kazao previše”, odgovorio je Putin na pitanje da li je bolestan, tvrdi profesor Solovej.

U ovom članku se dodaje da bi Putina na mjestu predsjednika mogao zamijeniti Dmitrij Medvedev, trenutni premijer koji je i ranije bio predsjednik Rusije, a kao njegova zamjena navodi se i Aleksej Djumin, bivši zamjenik ministra za odbranu, inače čovjek za kojeg mnogi tvrde da je Putinova desna ruka.