Pucnjava na Jalinom koncertu: Troje povrijeđenih

0

Tri osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se dogodila jutros u Beogradu oko 3:30 sati ispred splava “Snake and Shake”, gdje je nastupali bosanskohercegovački reper Jala i Đus.

Srbijanski mediji prenose da su u pucnjavi  ranjeni tatoo majstor iz Žarkova Miloš Stevanović, reper Vukadin Gojković, poznatiji kao Vuk Mob i nepoznata djevojka.

Prema nezvaničnim informacijama, tatoo majstror je upucan nekoliko puta u noge, leđa i jednom u kuk, dok je reper Vuk Mob upucan jednom, a nepoznata djevojka je u pucnjavi zadobila prostrijelnu ranu na nozi. Nju je pogodio zalutali metak koji je napadač ispalio na drugove Stevanovića i Gojkovića.

Blic prenosi da je pucnjavi prethodila svađa dvojice ranjenih mladića i dvojice nepoznatih na splavu. Osiguranje kluba je zbog toga svu četvoricu mladića izbacilo sa splava, nakon čega je došlo do obračuna.

Napadači su nakon pucnjave pobjegli s mjesta nesreće i policija traga za njima. Hitna pomoć je povrijeđene prevezla u Urgentni centar.

– Tri osobe zadobile su povrede iz vatrenog oružja protekle noći kod splava na Novom Beogradu, od kojih su dvije lakše, a jedna teže povrijeđene – prenio je Tanjug.

Na splavu “Shake and shake” sinoć su nastupali bh. reper Jala i Đus, a kako se saznaje ranjeni mladići su došli kako bi ih podržali jer se s njima i privatno poznaju.