Prvi pogled u novu Panameru

0

Porsche je objavio prve fotografije unutrašnjosti treće generacije modela Panamera uoči premijere zakazane za 24. novembar.

Uoči svjetske premijere nove Panamere zakazane za kraj meseca, Porsche otkriva potpuno modernizovanu unutrašnjost ovog automobila koja preuzima dizajn iz električnog modela Taycan.

Poput te električne limuzine, i Panamera zadržava malo konvencionalnih komandi pošto se većini funkcija pristupa preko ekrana ili tastera osetljivih na dodir postavljenih na centralnoj konzoli, prenosi B92.

Automobil dobija digitalnu instrument tablu dijagonale 12,6 inča, dok su centralni ekran osetljiv na dodir i još jedan displej na suvozačevoj strani komandne table vizuelno povezani.

Centralna konzola uključuje električno podesive ventilacione otvore i prostor za odlaganje sitnica koji može da primi više stvari nego ranije.

Pozadi, Porsche je instalirao još jedan ekran osjetljiv na dodir koji omogućava putnicima na zadnjim sjedištima pristup raznim podešavanjima, uključujući multimedijalne sadržaje, navigaciju i ambijentalno osvjetljenje.

Slično kao i prethodnik, nova Panamera dobija Executive varijantu sa dužim međuosovinskim rastojanjem sa većim prostorom za noge pozadi i preoblikovanim sjedištima za poboljšani komfor tokom dugih putovanja.

Po prvi put u istoriji modela, postoji nova opcija presvlake bez kože koja kombinuje Race-Tex i Pepita tkaninu.

Iako je u pitanju veliki i težak automobil u koji može udobno da sede najmanje četiri osobe, nova Panamera ima kabinu orijentisanu ka vozaču i većina funkcija je lako dostupna. U tom cilju, birač režima kroz menije na digitalnoj instrument vožnje nalazi se na volanu, koji takođe uključuje prekidač za prolazak tabli.

Opcionim head-up ekranom može se upravljati i sa volana. Desno od volana nalazi se birač stepena prenosa, a pomeranjem ove komande sa svog tradicionalnog mesta na centralnoj konzoli, Porsche je oslobodio prostor između prednjih sedišta.

Više detalja o novoj Panameri biće poznato do kraja novembra, nakon premijere ovog automobila.