Prvi crteži nove Škode Kodiaq

0

Uskoro će Škoda predstaviti drugu generaciju svog SUV-a u srednjoj klasi – Kodiaq. Novi službeni teaseri nude uvid u vanjski dizajn.

Kao i kod svih drugih Škodinih SUV vozila, Kodiaq 2024 će zadržati dvostruka prednja svjetla. U osnovnim crtama ovo je vozilo slično prethodniku, ali linije su ošterije, grafika svjetala je promijenjena.

Škoda namjerava ponuditi Kodiaq s izborom pet ili sedam sjedala. Zanimljivo je da dvije dostupne skice dizajna pokazuju dva različita dizajna stražnjih svjetala, ali nije jasno koji će na kraju biti dostupan, ali motiv u obliku slova C primjetan je na oba.

Proizvođači automobila rijetko nude automobil s dva seta stražnjih svjetala jer to povećava troškove proizvodnje, pa ćemo morati pričekati i vidjeti koji će od ta dva biti instaliran na proizvodnom modelu, prenosi Hak revija.

Škoda je već najavila da će novi Kodiaq biti 61 milimetar duži, dok će međuosovinski razmak biti 2791 mm. Kod modela s pet sjedala i kapacitet prtljažnika je skočio za 75 litara na 910 litara s preklopljenom stražnjom klupom, dok model s tri reda nudi maksimalnih 845 litara.

Dok skice sugeriraju da će vanjski izgled biti evolucija, već otkrivena kabina predstavljat će veliko odstupanje od Kodiaqa prve generacije. Imat će 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču, 13-inčni infotainment i posebne kontrole klima-uređaja, odnosno kotačići ispod ekrana infotainemnta bit će multifunkcijski, a sve to izgleda poprilično elegantno.

Najveća novost ispod poklopca motora bit će plug-in hibrid baziran na 1,5-litrenom TSI motoru. Također, možemo očekivati niz benzinaca i dizelaša baziranih na dvolitrenom motoru te pogon na prednje kotače ili sve točkove.