Prva reakcija iz Agrokora: Analiziramo sve opcije!

0

Nakon što su se o situaciji u hrvatskoj najvećoj kompaniji očitovali premijer, predsjednik Sabora, ministri, opozicija i stručnjaci, stigla je i izjava iz Agrokora.

S obzirom na brojne upite, želimo kazati da Agrokor zajedno sa svojim partnerima analizira sve moguće opcije stabilizacije poslovanja društva, posebno vodeći računa o zaposlenicima, dobavljačima, investitorima, potrošačima i ostalim partnerima. Imamo izrazitu podršku naših investitora koji aktivno učestvuju u procesu i javnost ćemo pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima“, piše u šturoj izjavi Agrokora.

Premijer Andrej Plenković apelirao je na sve da spuste loptu te naveo da nema razloga za dramu.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da dijeli stav premijera Andreja Plenkovića kad je Agrokor u pitanju, ali se opširnije osvrnuo na medijske napise o iznosima poreznih dugovanja tvrtke.

“Po pitanju poreznih odnosa zasad nisu uočeni nikakvi pojavni oblici koji bi ukazivali na izvanredno stanje, na neuobičajenosti koje sežu u sferu toga da treba alarmantno djelovati. Svi propisi, kako za Agrokor, tako i za sve porezne obveznike su isti. Imam slobodu da kažem da spekulacije koje su se pojavile po pitanju iznosa visine poreznog duga treba demantirati i reći da one kao takve ne stoje”, rekao je Marić.

Novi val napisa o stanju u Agrokoru krenuo je nakon što je Vlada u utorak navečer potvrdila održavanje sastanka predstavnika Vlade, Sabora i Agrokora na kojemu je analizirano stanje u tom koncernu.