Promjene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

0

Nelt Grupa je u prethodnom periodu predstavila set organizacionih promjena koje imaju za cilj osnaživanje organizacije i uspješno sprovođenje poslovne strategije “Accelerate 2025”.

Goran Cerovina, dosadašnji izvršni direktor Nelt doo, nastavlja karijeru na poziciji izvršnog potpredsjednika Nelt Grupe za Adria tržišta (Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Albaniju i Kosovo), dok će ga na čelu kompanije u BiH naslijediti Suzana Sikimić.

Goranov prepoznatljiv i inspirativan liderski stil, poznavanje tržišta, agilnost i  posvećenost bili su esencijalni za uspjeh kompanije u Bosni i Hercegovini. On postaje član Izvršnog odbora Nelt Grupe, a njegov fokus će u narednom periodu biti nastavak strategije rasta, širenje dobrih praksi između tržišta Nelt Grupe u Adria regionu, kao i dalji razvoj organizacije.

– Sa mnogo entuzijazma preuzimam novu rolu. Naši direktori već rade izvanredan posao na svim tržištima u regionu, a moja pozicija je samo korak ka dodatnom ojačanju sinergije koju oduvijek njegujemo u Nelt Grupi – poručio je Cerovina.

Suzana je tokom 15 godina u kompaniji obavljala različite role, sa rastućom  odgovornosti u okviru sektora finansija. Ekspertiza, kolaboracija i poznavanje  poslovanja i organizacije, kao i eksterna priznanja ističu je kao sjajnog lidera, sa svim  preduslovima da nastavi dalji rast i uspjeh bh. organizacije.

– Goran je dao veliki doprinos u našoj kompaniji i ostavio značajno naslijeđe. Osjećam odgovornost i privilegiju da nastavim vođenje ove organizacije, sa izuzetnim ljudima i izvanrednim rezultatima. Fokusirani na operativnu izvrsnost, ostajemo pouzdan partner našim principalima, kupcima i klijentima – rekla je Sikimić.

Nelt ističe da je ova promocija i jedan od primjera strateškog odnosa prema rodnoj  izbalansiranosti kompanije.