Projekat osnivanja komunalnog preduzeća u Šamcu vrijedan 149.000

0

Projekat osnivanja komunalnog preduzeća u Šamcu, u okviru JP “Slobodna zona”, čija se realizacija očekuje u septembru, vrijedan je 149.000 KM. U projekat će opština Šamac uložiti dio sredstava, a većinu novca uložiće UNDP.

“Saradnja sa UNDP-om traje dvije godine, a od poplava za svaku je pohvalu. Oni su prihvatili naš projekat i odbrili sredstva. Nabavićemo traktor koji će služiti za razgrtanje snijega i za prikupljanje otpada gdje je nepristupačno kamionima za smeće, ralice, trimere, kosačice, odijela za radnike i drugo”, kaže direktor JP “Slobodna zona” Živan Kojić.

Kojić kaže da će sredstva biti operativna do kraja mjeseca, a u septembru se očekuje i realizacija projekta. On je naveo da je od aprila JP “Slobodna zona” naručilac ili posrednik između komunalnih preduzeća “Vijena” iz Lončara i “Komunalac” Modriča.

“Mi te usluge plaćamo u dogovoru sa opštinom i načelnikom. Komunalno preduzeće koje će biti u sastavu JP žSlobodna zonaž trebalo bi da do kraja godine zapošljava ukupno 50 radnika”, istakao je Kojić. On dodaje da će poslovi komunalnog preduzeća biti prošireni na krpljenje udarnih rupa, nasipanje puteva i druge radove. (Srna)