Proizvodnja u Rudniku ‘Kreka’ povećana za 20 posto

0

Rudnici uglja „Kreka“ proizveli su u oktobru 120 hiljada tona uglja, što je oko 20.000 tona više u odnosu na proizvodnju ostvarenu u septembru, a dodatno povećanje očekuje se i u narednom periodu.

– Trendom rasta proizvodnje stvaraju se uslovi za redovno izmirivanje obaveza Rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima – saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.

Nova Uprava Rudnika uglja „Kreka“ na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem, prezentirala je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Vladajućeg društva Koncerna – JP Elektroprivreda BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika uglja.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada u Rudnicima uglja „Kreka“, ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza uposlenika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.

Na sastanku je definisan cilj da Rudnici uglja „Kreka“ u narednih 6 mjeseci dostignu proizvodnju u količini cca 150 hiljada tona, što bi omogućilo stabilno funkcionisanje Rudnika, te dovoljne količine uglja za rad blokova u TE „Tuzla“, prenio je BHRT.