Proizvođač obuće otvara još jedan proizvodni pogon

0

Fabrika obuće ”Dermal” pustiće u funkciju 1. jula ove godine novu prozvodnu halu od 2.500 kvadrata u Kotor Varošu u kojoj će biti zaposleno 120 novih radnika. 

”U novoj hali, čija izgradnja je u toku, nalaziće se pogon za montažu gornjih dijelova obuće”, izjavio je za ”Glas Kotor Varoša” Radenko Bubić, vlasnik i direktor ”Dermala”. 

On je istakao da je ta uspješna kotorvaroška firma ugovorila sa austrijskim modnim brendom ”Paul Green” da se u novoj proizvodnoj hali dnevno proizvodi 2.000 pari modne i sportske ženske obuće.

Fabrika obuće ”Dermal” otvorila je lani u Kotor Varošu još jedan proizvodni pogon od dvije hiljade kvadratnih metara, a  proizvodni kompleks sada je smješten u 15 hiljada kvadratnih metara.

Nedavno je u funkciju stavljena nova hala u Kneževu veličine 3.200 kvadratnih metara.

U ”Dermalovim”  poponima u Kotor Varošu i Kneževu  zaposleno je 1.080 radnika, a 90 posto  proizvoda izvozi se na inostrano tržište.

Dnevno se u pogonima te kotorvaroške fabrike  izrađuje oko pet hiljada pari modne i namjenske zaštitne obuće, a osim u zemlje Balkana, proizvodi iz ”Dermala” se plasiraju u Njemačku, Francusku, Austriju, Italiju, Slovačku i Holandiju.