Proizvođač LED displeja zaposliće još 17 radnika, planira da udvostruči izvoz

0

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je kompaniju „Antena net“ iz Teslića za koju je rekao da predstavlja jednog od lidera u proizvodnji reklamnih LED displeja u regionu. Najavljeno je i širenje poslovanja i nova zapošljavanja.

Vlasnik kompanije Radenko Aleksić rekao je da trenutno ova kompanija zapošljava dvadesetak radnika, a idućeg mjeseca planira zaposliti još 17 budući da šire poslovanje na zemlje bivše Jugoslavije, kao i u Austriju, Švajcarsku, Njemačku i Tursku.

U pregovorima su i sa Ruskom Federacijom.

On je podsjetio na prošlogodišnja ulaganja u proizvodnu halu površine 1.800 metara kvadratnih opremljenu najsavremenijom tehnologijom, a ove godine, kako je najavio, planiraju da udvostruče izvoz.

Inače, ova firma do sada je uspješno završila više stotina projekata širom Evrope a sve to rezultiralo je i stvaranjem vlastitog brenda BELGRAND. Kako se navodi na web stranici kompanije, riječ je o prvoj fabrici LED displeja u Jugoistočnoj Evropi.

Radnici zadovoljni

Radnik Nikola Miletić rekao je da se iz vratio inostranstva, gdje je obavljao iste poslove kao u „Anteni net“, isključivo zbog toga što je u ovoj firmi više cijenjen nego vani, gdje se kao stranac uvijek mora više truditi.

Nikolina Marković navela je da je tokom petomjesečnog rada prošla više segmenata posla uključujući bravariju, varenje, montažu, kabliranje, servis, marketing i da trenutno radi kao komercijalista, te da je zadovoljna uslovima rada.

Srna / D.H.