“Prointer” više nije vlasnik ATV-a

0

Alternativna televizija (ATV) ponovo je promijenila vlasnika, te se u sudskom registru kao osnivač, umjesto “Prointera”, sada vodi njegova sestrinska firma „Infinity media“.

Kompanija “Prointer ITSS” prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom.

“Prointer” je prvo kupio udio u ATV-u od “Integra inženjeringa” I “Grand trade”, a zatim postao vlasnik i firme “K-2” audio usluge, koja takođe ima udio u banjalučkoj televiziji.

Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. “Prointer” je odlučio da u firmu “Infinity media” prebaci ATV, kao i firmu “K-2”, piše Capital.

“Infinity media” je sada vlasnik 80 posto kapitala ATV-a, dok “K-2” ima 20 posto. “Infinity media” ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom.

“Infinity media” je kćerka firma grupacije “Infinity International Group” u čijem je sastavu i “Prointer ITSS” koji se veže za porodicu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika. Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

– Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode – rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je, od tada do sada, osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio “Prointerom”. U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi, navodi Capital.

Podsjetimo da su ATV početkom ove godine uvedene američke sankcije zbog pozvezanosti s Dodikom.