Prodata banjalučka banka: Ovo je “finansijski autoput”

0

Banka Poštanska štedionica koja je u stopostotnom vlasništvu države Srbije potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka.

Ugovor su potpisali predsjednik IO Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsjednik IO Komercijalne banke Beograd Vlastimir Vuković.

U izjavi poslije potpisivanja Kekić je ocijenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog “finansijskog autoputa” između Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povjerenje koje građani Republike Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprinijeti daljem razvoju korporativnih odnosa dvije privrede.

Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti finalizovana na Banjalučkoj berzi.

Takođe, Kekić je rekao da je zadvoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mjesec i po do dva. Najavio je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice van granica Srbije, i dodao da se nada da nije ni posljednje, prenijela je agencija Tanjug.