Prnjavor: Firma s 412 radnika radi za IKEA-u

0

Švajcarski ambasador u BiH Danijel Hun rekao je tokom posjete Fabrici namještaja “Standard” u Prnjavoru da BiH ima puno potencijala zbog čega će nastojati da u ovu zemlju privuče što više investitora iz Švajcarske.

Hun kaže da je “Standard” primjer odlične investicije koji se može iskoristiti za privlačenje i drugih investitora da ulažu u ovaj, ali i druge sektore poslovanja.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

Vlasnik “Standarda” Edin Dacić izjavio je da ga raduje činjenica da je švajcarski ambasador pokazao interesovanje za uslove rada kojima preduzeće raspolaže, ali i time šta Švajcarska može učiniti da se nastavi razvoj ovog preduzeća.

“Nismo imali većih problema tokom pandemije virusa korona, a ukazali smo i na neke prednosti naše fabrike u Srbiji koje su se desile zahvaljujući reformama, posebno uspostavljenu fleksibilnošću Zakona o radu” , rekao je Dacić.

Menadžer za osiguranje kvaliteta u “Standardu” Aleksandra Repić najavila je projekat ulaganja u foto-naponsku elektranu i solarne panele, o čemu su u toku konsultacije sa stručnjacima i preduzećima koja su uložila u slične projekte.

U planu je da se kupovina električne energije do 2025. godine obavlja iz stopostotno obnovljivih izvora, za šta je preduslov usvajanje zakona koji će regulisati ovu oblast, kao i povećanje energetske efikasnosti ulaganjem u savremeniju opremu i mašine.

Fabrika namještaja “Standard” u Prnjavoru proizvodi furnirani i čvrsti namještaj za švedsku IKEA. Trenutno ima 412 radnika.