Pri kraju izgradnja veleljepnog objekta iznad Sarajeva

0

Izgradnja novog veleljepnog restorana Vidikovac na Trebeviću, u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, napreduje punom parom i pri samom je kraju. 

Spektakularni snimci iz zraka na najbolji način pokazuju raskoš objekta koji će, prema planovima Grada Sarajeva, biti završen i otvoren u ovoj godini, piše Avaz.

Očekuje se da će ovaj ugostiteljski objekt na nekoliko hiljada kvadratnih metara obogatiti ponudu na olimpijskom Trebeviću i privući još veći broj gostiju.

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe za Avaz da će investicija biti realizirana. 

– Ušli smo u završnu fazu izgradnje objekta koji će zaokružiti investicioni ciklus kojem je cilj bio da se Trebević vrati Sarajlijama. Već sada možemo reći da su naš plan i naša vizija s početka mandata ostvareni. Trebević je danas jedna od najvećih atrakcija ne samo za turiste nego i jedinstveni gradski park. Obnova restorana Vidikovac će upotpuniti ponudu i ona je logičan nastavak ulaganja nakon obnove žičare. Imat ćemo doista reprezentativan objekt. U skladu s najvišim standardima koji će obogatiti okruženje i biti nova vrijednost – naveo je on.

Ne treba, kako kaže, potcijeniti ni pozitivne ekonomske efekte, novo zapošljavanje i ukupan utjecaj žičare na turistički sektor.

– Očekujemo da će objekt biti otvoren u ovoj godini. Osim restorana, imat ćemo dvije konferencijske dvorane i igraonicu. Ali pogled s ovog mjesta na grad je ono što će sigurno privući najviše pažnje. Vidikovac otvara nove vidike na naš grad i na to smo izuzetno ponosni. Želim zahvaliti i vijećnicima koji su podržali ovaj naš projekt. Naša je želja da na ovom mjestu imamo najpoznatije i najbolje svjetske brendove i težit ćemo tome da, kao i do sada, pružimo najbolje ovom gradu i građanima – dodao je Skaka. 

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicionih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini, a dio je i velikog investicionog ciklusa u turizam koji predstavlja odgovor na nezabilježenu krizu izazvanu pandemijom.