Predstavnici Vlade TK i Raiffeisen banke o realizaciji razvojnih programa

0

Mogućnosti realizacije zajedničkih poticajnih programa za podršku razvoju privrednih subjekata i otvaranju novih radnih mjesta bila je glavna tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra finansija Jakuba Suljkanovića s delegacijom Raiffeisen bank Bosna i Hercegovina, koju je predvodio direktor Banke Karlheinz Dobnigg, saopšteno je iz tog kantona.

Premijer Gutić je prezentirao neke od posljednjih ekonomskih pokazatelja i zvaničnih statističkih podataka koji se odnose na privredu i poslovni ambijent u Tuzlanskom kantonu te istaknuo ekonomski rast i oporavak privrede.

Ministar Suljkanović je govorio i o primjerima iz okruženja te potrebi koja se nameće i pred Vladu Tuzlanskog kantona da podijeli finansijske rizike svog poslovanja. Tim povodom premijer i ministar su iskazali otvorenost za uspostavljanje i određene poslovne saradnje između Raiffeisen banke i Vlade Tuzlanskog kantona.

Pažnja je posvećena i neophodnom širenju mreže poslovnica ove banke na području tog kantona te otvorenju nove poslovnice u Banovićima.

Premijer Gutić je istaknuo da svako otvorenje nove poslovnice doprinosi raznovrsnosti i konkurentnosti ponude bankarskih usluga kako za pravne tako i za fizičke osobe.

Zahvalio je predstavnicima banke za društveno odgovorni odnos već niz godina. Raiffeisen banka BiH je, uz brojne druge projekte podrške djeci i osobama s posebnim potrebama, bila i jedan od najvećih donatora nakon poplava koje su Bosnu i Hercegovinu zadesile 2014. godine.

Direktor Dobnigg na kraju sastanka je pohvalio dosadašnje opredjeljenje i rad Vlade Tuzlanskog kantona te istaknuo objektivno primjetan napredak kako u sferi poslovnog ambijenta tako i ukupnom društvenom životu u Kantonu.

Osim direktora Dobnigga, u delegaciji banke bili su članovi uprave Ante Odak i Mirha Hasanbegović te direktor upravljanja prodajom za srednja preduzeća Nihad Lugavić. (Fena)