Predstavljen stepen izgradnje Koridora 5c na području Tešnja

0

Predstavnici Općine Tešanj i JP Autoceste FBiH organizovali su predstavljanje stepena realizacije projekta Izgradnje Koridora 5c koji prolazi područjem općine Tešanj, na dionicama Putnikovo brdo-Medakovo i Medakovo Ozimice.

Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu koji se realizuje na teritoriji ove općine a čija je ugovorena vrijednost skoro milijardu KM.

U ime JP Autoceste FBiH, prisutnim gostima obratili su se Direktor za projektovanje Asmir Dževlan, i voditelji projekata Edin Dedović (dionica Putnikovo brdo-Medakovo) i Alem Kovačević (dionica Medakovo-Ozimice) koji su predstavili dosadašnje radove.

“Želim se zahvaliti građanima i mjesnim zajednicama koji su sudjelovali u ovom procesu, a posebno mojim saradnicima koji su direktno radili na ovom poslu. Završetkom Koridora, općina Tešanj će biti bliža mreži evropskih puteva, a to znači novu fazu razvoja za Tešanj u narednim decenijama”, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Predstavljanju su prisustvovali zastupnici na višim nivoima vlasti sa područja općine Tešanj, vijećnici u Općinskom vijeću Tešanj, predstavnici Općine Tešanj, privrednici, predstavnici institucija i mjesnih zajednica, predstavnici izvođača, firmi Euro-Asfalt i Čengiz, te predstavnici nadzora.

Planirani završetak radova gradnje autoputa kroz općinu Tešanj je u junu 2025. godine (dionica Putnikovo brdo-Medakovo), odnosno junu 2026. godine (dionica Medakovo-Ozimice).

Nakon prezentacije, uslijedila je posjeta gradilištu, saopćeno je iz Općine Tešanj.