Poznati prvi “stanovnici” novog terminala Aerodroma Sarajevo

0

Sarajevo je ovih dana u tišini otvorio novi terminal. Alan Bajić, CEO aerodroma, rekao je da su terminal otvorili parcijalno, te da će ga otvarati u fazama do potpunog otvaranja, tj. da on u većem dijelu nije potpuno otvoren. Otvoren je samo veći dio prizemlja sa check in šalterima i zona preuzimanja prtljage, no za sada nije otvoreno ništa drugo.

Ostali sadržaji bit će otvoreni u narednom periodu. Aerodrom proširuje prostor Duty Free Shopa koji će dobiti suvremeni trend walk trough, tj. putnici će kroz njega morati proći do gateova.

Aerodrom će na novom terminalu imati restoran, nekoliko barova, vinski bar, slastičarnu, trgovinu baklava, pekaru, suvenirnicu, zlataru, prodavnicu kofera i asesoara za putovanja, trafiku, fun shop, prodavnicu odjeće, show room telekoma, mjenjačnicu, poštu, a pregovara se i za otvaranje banke.

Na novom terminalu će biti i kutak za relaksaciju i opuštanje. Ovo je više nego fascinantno i više nego ima i jedan drugi aerodrom regije, uključujući Zagreb i Beograd, nedavno je objavio portal Zamaaero.

Još nije poznato koji će brendovi biti na aerodormu. No, prema onome što je ovom portalu ustupljeno s Aerodroma, vidi se brend poznatih turskih restorana i slastičani Mado.

Mado koji je napoznatiji po svojim sladoledima i pecivima ima preko 300 radnji u Turskoj i 22 druge države.

Sigurno je da se na novom trerminalu mogu očekivati i drugi brendovi, odnosno da će ovdje biti prava zona za šoping i uživanje.