Poziv na svečano otvaranje sajma RENEXPO® BIH

0

Najveći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama održaće se 23. i 24. oktobra 2019. u Sarajevu, Bosna i Hercegovina

U srijedu, 23. oktobra 2019. godine u Sarajevu u kongresnom centru hotela Hills, svečanom ceremonijom biće otvoren Šesti međunarodni sajam energije, voda i okoliša RENEXPO® BIH.

Foto: Arhiv, Renexpo 2017

Prijem zvanica počinje od 11:00 a zvanični program od 11:30 h.

Učešće potvrdili brojni stručnjaci

Organizator poziva sve zainteresovane da se priključe radu sajma i svojim prisustvom uveličaju svečanost otvaranja sajma. 

U programu svečanosti “Ulaganja u zelenu energiju u BiH”, učesnicima sajma u prisustvu važnih zvanica i medija riječima dobrodošlice će se pored organizatora sajma obratiti:

Pomoćnik ministra za energetiku dr. Admir Softić,  Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović,

dr.  Anes Kazagić iz Elektroprivrede BiH dd

Sanja  Bosiljčić-Pandur, Fond za zaštitu okoliša FBiH

Rukovodilac fonda za obnovljive u daljinskom grijanju za Zapadni Balkan Bojan  Bogdanović,  EBRD

prof. dr. Azrudin Husika, Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu/ CETEOR

 “RENEXPO u Sarajevu  je odistinski  prava međunarodna platforma i prava šansa za regionalni razvoj”, rekao je Johan Georg Rom, direktor kompanije REECO International  koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65% izlagača i 20% posetilaca dolazi iz inostranstva.

Renomirane kompanije podržale događaj

I ove godine sajam je domaćin renomiranim kompanijama čija imena su prepoznatljiva u regionu Zapadnog Balkana: KONČAR, PROTOK, NACHTEC i URBAS, i zadovoljstvo nam je da po prvi put u BiH predstavimo:  AUMA, Flexy Sustavi, ETMax, Gajek, RIS, BUCK, ELSIS, EFITERM, Fronius, Enerko

Za više informacija posjetite web stranicu: http://www.renexpo-bih.com/bs/home-page-rs/