Pozdravljena saradnja banjalučkog aerodroma i ‘Rajanera’

0

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Republike Irske za Bosnu i Herecgovinu Majls Gajran razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti privrede, turizma i kulture.

Zajednički je ocijenjeno da saradnja Aerodroma Banja Luka i irske kompanije „Rajaner“ predstavlja značajan korak u tom pravcu.

Tokom sastanka u Banjoj Luci Cvijanović je izrazila uvjerenje da će saradnja sa kompanijom „Rajaner“ biti dodatno unapređena u narednom periodu, te da će uspostavljene transportne veze donijeti benefite za građane i poslovnu zajednicu.

Kako je saopćeno iz entitetske vlade, razgovarali su aktuelnim ekonomskim i političkim temama, sa osvrtom na proces evropskih integracija i mogućnosti za uspostavljanje bližih veza između RS-a i Irske.

Cvijanović je istakla da ostvareni pozitivni ekonomski pokazatelji u RS-u predstavljaju dobru osnovu za budžetsku stabilnost i privredni rast u narednom periodu, te da bi razmjena iskustava sa Irskom bila od naročitog značaja kada je riječ o programima ekonomskog razvoja.