Potpisan ugovor za dovršetak izgradnje saobraćajnice u Industrijskoj zoni II u Gradačcu

0

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu gradonačelnik Edis Dervišagić potpisao je ugovor za dovršetak saobraćajnice 6B u Industrijskoj zoni II u Gradačcu.

Ukupna vrijednost ugovora je 268.000 KM, pri čemu je Vlada FBiH putem resornog ministarstva (Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta)  dodijelila Gradu Gradačcu 150.000 KM, a preostali iznos će sufinansirati iz budžeta Grada Gradačac.  

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić istakao je uspješnu saradnju sa Vladom FBiH i resornim ministarstvom i dodao da je ta saradnja u proteklom periodu doprinijela pozitivnim efektima koji se ogledaju u „broju zaposlenih koji je povećan za 46 % od 2014. do 2023. godine, a izvoz je dosegao 520 miliona KM, pri čemu 60 posto izvoza čini metalski sektor što Gradačac svrstava po izvozu  na 2. mjesto na TK i 7. mjesto u FBiH“.

U proteklih 10 godina Grad Gradačac je u Poduzetničku zonu, zajedno s drugim donatorima, uložio više od 7,5 miliona KM a planirano je da se u narednom periodu uloži još oko 650.000 KM i to za projekte izgradnje saobraćajnica i vodovodne mreže.