Potpisan ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra u Posušju

0

Općina Posušje saopćila je da nastavlja s unaprjeđenjem poduzetničke infrastrukture, pa je tako u utorak načelnik Ante Begić s direktorom kompanije Kror d.o.o. Branimirom Orečom potpisao ugovor o dogradnji kompleksa logističkog centra, tačnije zgrade broj 2.

Ukupna ugovorena vrijednost iznosi 315.406,14 KM od čega Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sudjeluje s 150.000,00 KM.

– Proširenje, odnosno gradnja novog objekta površine 440 kvadratnih metara je bila nužnost, s obzirom na popunjene postojeće kapacitete. Namijenjen je malom i srednjem poduzetništvu, u vidu podrške u njihovom početnom poslovanju. Ovime se stvaraju i preduvjeti za gospodarski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini, a što ima utjecaja i na više razine vlasti – kazao je načelnik Begić.

Iz Općine Posušje podsjećaju kako se kroz poduzetnički inkubator u Logističkom centru u sklopu Tehnološkog parka, pruža prilika startup kompanijama, dakle početnicima s perspektivnom vizijom, u razvijanju poslovanja uz podršku općine u vidu pružanja povlaštene cijene zakupa prostora i osiguranja potrebne popratne infrastrukture.

Također, u saradnji sa srednjom strukovnom školom, ovdje se obavlja praksa za CNC operatera, a putem javnih poziva omogućena je obuka i svim pojedincima zainteresiranima za ovo traženo zanimanje.

Isto tako, privrednicima u logističkom parku na postojećim strojevima moguća je izrada i rezervnih dijelova za skupocjene mašine u proizvodnim pogonima, saopćeno je iz Općine Posušje.