Višković u Kini potpisao sporazum o izgradnji Hidroelektrane ‘Bistrica’

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik uprave Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije za međunarodni inženjering /AVIK/ Suo Šuhe potpisali su danas u Pekingu sporazum o izgradnji hidroelektrane /HE/ “Bistrica”.

Višković se danas sastao i sa predstavnicima Industrijske i komercijalne banke Kine sa kojima je razgovarao o finansiranju projekta izgradnje HE “Bistrica”, kao i o drugim projektima o kojima je bilo riječi tokom boravka delegacije Vlade Republike Srpske u Kini.

U Pekingu su danas potpisani okvirni sporazumi o analizi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike cementa u Ugljeviku i fabrike metalnih cijevi u Foči, kao i memorandum o razumijevanju za projekat razvoja i izgradnje aerodroma u Trebinju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Današnjim sastancima i potpisivanjem ovih dokumenata završena je posjeta delegacije Vlade RS Kini.

Zajedno sa premijerom Viškovićem u posjeti su boravili i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović.