Potencijalni kineski investitori stigli u Novi Travnik

0

U Općini Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine na čelu s načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije KREMIT na čelu s predsjednikom kompanije Hao Yong Jingom.

Kompanija KREMIT predstavila je svoje poslovanje i iskazala veliki interes za eksploataciju arhitektonsko- građevnog kamena – mermera na području općine Novi Travnik.

Načelnik Dujo istaknuo je spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakom potencijalnom investitoru pa i kompaniji KREMIT.

Zaključeno je da će Općina i kompanija KREMIT razmijeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena – mermera i da će se učiniti sve u skladu sa zakonskom regulativom da se pomogne da kompanija KREMIT dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

Predsjednik kompanije KREMIT  Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena – mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije  otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području ove općine i uposliti znatan broj ljudi.